• Data mapping

  Efficiënt analyseren met Data Mapping – de sleutel tot datamanagement

  In de wereld van gegevensbeheer is Data Mapping belangrijk voor organisaties die effectieve analyses en optimalisatie willen. Stel je voor dat je data analist bent met de taak om de efficiëntie van de transportroutes te verbeteren door middel van data analyse en mapping. Hiervoor verzamel je gegevens uit verschillende bronnen, zoals bijvoorbeeld gegevens van de vrachtwagen,… “Lees verder…”

 • Automatiseren zonder extra kosten

  Genoeg van de herhalende taken die een groot deel van je tijd in beslag nemen? Stel je voor dat je niet meer dagelijks, wekelijks, maandelijks, of jaarlijks dezelfde taak hoeft uit te voeren. Hoeveel tijd zou je dan overhouden voor je kernactiviteiten als deze taken automatisch zouden verlopen? In het moderne bedrijfsleven zijn efficiëntie en… “Lees verder…”

 • Werklast of bron aan informatie

  Gezamenlijke mailboxen – Werklast of een bron van informatie?

  E-mail: een onmisbaar communicatiemiddel in organisaties. In dit digitale tijdperk wordt informatie in een oogwenk gedeeld. Maar met de voordelen komen ook nadelen, vooral als het gaat om de gezamenlijke inbox. Laten we eens duiken in de wereld van e-mail, de voor- en nadelen ervan, de uitdagingen van een gezamenlijke inbox, en hoe je deze… “Lees verder…”

 • Data-analyse en privacy – niet het één zonder het ander

  Data analyse stelt ons in staat waardevolle inzichten op te doen op verschillende gebieden. Maar met deze kracht komt ook een grote verantwoordelijkheid: het beschermen van de privacy van de personen die betrokken zijn bij de te analyseren data. Hoe kun je als data-analist data benutten zonder de privacy van individuen in gevaar te brengen?… “Lees verder…”

 • 10 tips om een krachtig Power BI-dashboard te maken

  Ben je klaar om je Power BI ervaring naar een hoger niveau te tillen? In onze snel digitaliserende wereld speelt datavisualisatie een belangrijke rol bij het nemen van beslissingen en het begrijpen van complexe bedrijfsgegevens. Power BI, een krachtige tool voor datavisualisatie, biedt ongekende mogelijkheden om inzicht te krijgen in gegevens. Maar, net als bij… “Lees verder…”

 • Data source of data warehouse?

  Wanneer direct met een data source verbinden en wanneer gebruik maken van een data warehouse? Als je data wilt analyseren, heb je verschillende opties om toegang te krijgen tot de data. Je kunt direct verbinding maken met een data source, zoals de database van je applicatie, een API of een spreadsheet. Of je kunt gebruik… “Lees verder…”

 • Ontdek de voordelen van Process Mapping voor je organisatie

  Processen optimaliseren? Waar moet je beginnen? In iedere organisatie vinden veel  processen plaats om verschillende activiteiten uit te voeren. Process Mapping helpt je bij het in kaart brengen van processen door deze visueel te maken.  Zo krijg je inzicht in de werking van processen,  welke acties wanneer worden uitgevoerd en wie verantwoordelijk is. Met deze… “Lees verder…”

 • Master data: Laat data voor je werken

  Overal om ons heen worden gegevens opgeslagen: in verschillende systemen, Excel bestanden en in de hoofden van medewerkers. Helaas is de data niet overal bijgewerkt en onderhouden, waardoor we te maken krijgen met onvolledige en onbetrouwbare informatie, waarmee niet functioneel gewerkt kan worden. Om correcte en volledige informatie te krijgen, is het belangrijk om de… “Lees verder…”

 • Data gedreven willen ondernemen, maar een wirwar van IT systemen?

  Veel organisaties zijn bezig om actief gebruik te maken van data bij het nemen van beslissingen. Een obstakel dat dit proces vaak belemmert, is de wirwar van IT-systemen die veel organisaties waarschijnlijk wel herkennen. Verschillende oude en nieuwe applicaties, tools die individueel worden gebruikt en geen communicatie tussen systemen maken het lastig om tot een… “Lees verder…”