Data-analyse MKB: Ontdek de kracht van data voor jouw bedrijf

In onze steeds meer data gedreven wereld is het belangrijk om de juiste antwoorden te hebben om vragen van collega’s, klanten en leveranciers te beantwoorden. Daarnaast wil jij natuurlijk processen zo efficiënt mogelijk organiseren, zowel voor jezelf als voor je collega’s in jouw afdeling of organisatie. Maar wat als er veel, vaak onsamenhangende data is en het niet duidelijk is welke data de gewenste antwoorden kan geven? Welke data kan je helpen om je werkdag zo prettig mogelijk te laten verlopen?

Waardevol inzicht door data-analyse

Met data-analyse kun je gegevens die verzameld zijn via een onderzoek actief analyseren en interpreteren, door het gebruik van analytische of statische instrumenten en logisch redeneren. Je kunt conclusies trekken uit de resultaten en zo waardevolle inzichten krijgen. Deze informatie kan helpen om  belangrijke vragen te beantwoorden, zowel op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Leren omgaan met data

Om als team op een data-gedreven manier te werken, is het belangrijk om te bepalen welke data waardevol is. Hierbij is het belangrijk om de bedrijfsdoelstellingen voor ogen te houden. Als dit niet voor iedereen helder is, dan kan het gebeuren dat niet iedereen dezelfde data interessant vindt.

Is het bijvoorbeeld belangrijk om klanten binnen een uur antwoord te geven op hun e-mails, dan heeft het geen zin om een dashboard te hebben met het aantal e-mails per dag.  Daarnaast is het belangrijk om over voldoende kennis van het proces te beschikken, om te valideren of bepaalde gegevens als waarheid kunnen worden aangenomen. Bovendien zijn er in een operationele omgeving vaak veel uitzonderingen waarmee rekening gehouden moet worden. Dit geldt vooral wanneer er bijvoorbeeld een werklast analyse wordt uitgevoerd.

Meetbaar succes met KPI’s en procesoverzichten

Om snel de behoefte aan een rapportage te bepalen, is het handig om te werken met Key Performance Indicators(KPI’s). KPI’s zijn waardes die toegekend worden aan bepaalde stappen binnen een proces, waardoor input, troughput en output meetbaar worden. Voorbeelden hiervan zijn;

 • Gemiddelde afhandelingstijd
 • Gemiddelde verwerkingstijd
 • Aantal per dag/ uur/ minuut
 • Foutvrij percentage
 • Etc.

Het is handig om de KPI’s te bepalen aan de hand van een procesoverzicht door middel van proces mapping. Met proces mapping  kun je  visueel laten zien welke stappen er binnen processen zijn en welke KPI’s belangrijk zijn om te meten of de doelstellingen worden behaald.

Meet PV

Ik help je graag met jouw uitdagingen!

Wat houdt jou bezig? Waar loop je tegenaan? Waar wil je naartoe? Ik ben Peter en dit zijn vragen die ik graag met je bespreek in een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Plan nu eenvoudig een afspraak met mij in!

Voordelen van data analyse

Wanneer je rekening houdt met bovenstaande zaken, kom je steeds dichter bij de situatie waarbij jij en je team data kunnen gebruiken om de werkdag prettiger te maken. Gebaseerd op onze ervaring hebben wij de  vijf  belangrijkste voordelen van data gedreven werken voor jou op een rij gezet:

 1. Het brengt rust en vertrouwen in teams doordat er meer inzicht is
 2. Mensen zien kansen en krijgen motivatie om meetbare optimalisatie door te voeren
 3. Zaken die voorheen in een drukke werkdag verdwenen worden nu opgepakt
 4. Er ontstaat meer interactie met klanten en leveranciers om processen beter te maken
 5. Master data optimalisatie projecten kunnen worden gestart om werklast te verminderen

ITOBlox data-analyse voor MKB

ITOBlox® analyseert gegevens om teams meer inzicht te geven in gegevens en om te helpen bij het verbeteren van processen.  Zo voeren wij regelmatig werklast analyses uit voor MKB bedrijven. Hiermee maken wij werklast inzichtelijk binnen een proces en kunnen de juiste activiteiten aan de juiste personen worden toegewezen om de bezetting optimaal af te stemmen op de werklast. Op basis van onze ervaring met processen, data en beschikbare tools, starten wij regelmatig procesoptimalisatie projecten. We werken samen met mensen uit de teams en  ondersteunen ze met behulp van data.

ITOBlox® staat klaar om je te helpen met een inhoudelijke data analyse die inzicht geeft op proces-, afdelings-, klant- of leveranciers niveau. Ook kunnen wij op basis van data-gedreven analyses concrete verbeterpunten voor systemen of werkwijzen voorstellen en waar wenselijk ondersteunen bij het uitvoeren hiervan.

Meer weten?

Benieuwd naar hoe data-analyse jouw MKB kan helpen groeien? Neem dan contact met ons op via +31(0)33 285 37 21 of info@itoblox.nl.

Ook klaar om je data en systemen aan het werk te zetten? We komen graag met je in contact!

Of je nu de voorkeur hebt voor een online demo of een fysieke afspraak, beiden is mogelijk. Vul het formulier in en we nemen contact met je op om deze te plannen!

Waarom ITOBlox®?

 • Geen aanpassingen aan huidige infrastructuur vereist
 • Bewezen trackrecord in analyses en (robotic) processautomation
 • Je kunt op ons vertrouwen als het gaat om de veiligheid van jouw informatie

© Copyright - ITOBLOX® – People & Technology - All rights reserved - Privacybeleid