Systeemkoppelingen

Laat je systeemkoppelingen vóór je werken met ITOBlox!

De kracht van systeemkoppelingen

ITOBlox maakt het mogelijk om je systemen te integreren en je data te benutten.

Wat zijn systeemkoppelingen en waarom zijn ze belangrijk?

Systeemkoppelingen zijn verbindingen tussen verschillende softwaretoepassingen, databases, apparaten of netwerken. Ze maken het mogelijk om gegevens en functies uit te wisselen tussen de gekoppelde systemen. Ontdek wat systeemkoppelingen zijn en waarom ze essentieel zijn voor bedrijven die hun processen willen optimaliseren, hun klanttevredenheid willen verhogen en hun concurrentievoordeel willen vergroten.

Met systeemkoppelingen kun je bijvoorbeeld:

 • Klantgegevens synchroniseren: Breng je klantgegevens in je CRM-systeem, je e-mailmarketingplatform en je webshop naadloos op een lijn.
 • Voorraadbeheer automatiseren: Koppel je ERP-systeem met je leveranciers, magazijn en  webshop voor een efficiënt en geautomatiseerd voorraadbeheer.
 • Financiële administratie vereenvoudigen: Maak je boekhoudsysteem slimmer door het te koppelen aan je bank, je facturatiesysteem en je webshop.

Welke soorten systeemkoppelingen zijn er?

Er zijn veel soorten systeemkoppelingen, maar de meest voorkomende zijn:

 • Bestandskoppeling: hierbij worden bestanden, zoals csv, xml of json, tussen systemen verstuurd. Dit kan bijvoorbeeld via e-mail, ftp of een gedeelde map. Dit is een eenvoudige en goedkope manier van koppelen, maar heeft ook nadelen, zoals een lage snelheid, een hoge foutgevoeligheid en een gebrek aan feedback.
 • Databasekoppeling: hierbij wordt een directe verbinding gemaakt tussen de databases van de systemen. Dit kan bijvoorbeeld via ODBC, JDBC of een API. Dit is een snelle en efficiënte manier van koppelen, maar heeft ook nadelen, zoals een hoge complexiteit, een hoge belasting op de databases en een risico op datacorruptie.
 • Webservicekoppeling: hierbij worden berichten, zoals SOAP of REST, tussen systemen verstuurd via het internet. Dit kan bijvoorbeeld via HTTP, HTTPS of een API. Dit is een flexibele en schaalbare manier van koppelen, maar heeft ook nadelen, zoals een afhankelijkheid van de netwerkverbinding, een hogere beveiligingseis en een grotere kans op compatibiliteitsproblemen.

Welke systeemkoppelingen worden het meest gebruikt?

De keuze voor een systeemkoppeling hangt af van de situatie en de wensen van de gebruikers. Er is geen eenduidig antwoord op welke systeemkoppelingen het meest worden gebruikt, maar over het algemeen kan men stellen dat:

 • Bestandskoppelingen worden vooral gebruikt voor eenvoudige en eenmalige gegevensoverdrachten, waarbij de snelheid en de kwaliteit van de data minder belangrijk zijn.
 • Databasekoppelingen worden vooral gebruikt voor complexe en frequente gegevensoverdrachten, waarbij de snelheid en de kwaliteit van de data zeer belangrijk zijn.
 • Webservicekoppelingen worden vooral gebruikt voor flexibele en schaalbare gegevensoverdrachten, waarbij de functionaliteit en de interoperabiliteit van de systemen belangrijk zijn.

Wat zijn de voordelen voor data-analyse?

Systeemkoppelingen bieden niet alleen voordelen voor de operationele efficiëntie en de klantbeleving, maar ook voor de data-analyse. Data-analyse is het proces van het verzamelen, verwerken, interpreteren en presenteren van gegevens om inzichten te genereren die de besluitvorming ondersteunen. Data-analyse kan je helpen om je prestaties te meten, je doelgroepen te segmenteren, je marketingstrategieën te optimaliseren, je risico’s te beheersen en je innovatie te stimuleren.

Met systeemkoppelingen kun je je data-analyse verbeteren door:

 • Datakwaliteit verhogen: Verzeker consistentie, volledigheid en nauwkeurigheid van je data voor betrouwbare inzichten.
 • Datatoegankelijkheid vergroten: Maak data beschikbaar, vindbaar en bruikbaar voor efficiënte analyse.
 • Data-integratie versnellen: Verminder complexiteit, kosten en tijd bij het samenvoegen van data uit diverse bronnen.

Hoe kun je systeemkoppelingen gebruiken om een data warehouse te vullen?

Een data warehouse is een centrale opslagplaats voor gestructureerde en ongestructureerde gegevens uit verschillende systemen. Een data warehouse maakt het mogelijk om historische en actuele gegevens te bewaren, te organiseren en te analyseren. Met data warehouse kun je rapporten, dashboards, visualisaties en voorspellende modellen creëren.

Data warehouses worden gevuld door het extraheren, transformeren en laden van gegevens uit gekoppelde systemen. Dit proces wordt ook wel ETL genoemd. ETL omvat de volgende stappen:

 • Extractie: de gegevens worden uit de bronnen gehaald en naar een tijdelijke locatie gestuurd.
 • Transformatie: de gegevens worden gecontroleerd, gevalideerd, gefilterd, verrijkt, geschoond en gestandaardiseerd.
 • Laden: de gegevens worden in het data warehouse ingevoerd en opgeslagen volgens een bepaald schema.

Hoe kan ITOBlox je hierbij helpen?

ITOBlox is een gespecialiseerd bedrijf dat systeemkoppelingen voor je maakt. We hebben een team van ervaren professionals die je behoeften, je doelen en je uitdagingen begrijpen. Ook bieden we een compleet pakket van diensten, waaronder:

 • Advies: ITOBlox analyseert je huidige situatie, je gewenste situatie en de haalbaarheid van de systeemkoppelingen.
 • Ontwerp: ITOBlox ontwerpt de architectuur, de specificaties en de testplannen van de systeemkoppelingen.
 • Implementatie: ITOBlox implementeert de systeemkoppelingen met behulp van de beste tools, technieken en methoden.
 • Onderhoud: ITOBlox onderhoudt de systeemkoppelingen en zorgt voor de monitoring, de beveiliging en de optimalisatie.

ITOBlox heeft ervaring met het maken van systeemkoppelingen voor verschillende sectoren. We hebben ook expertise in het maken van systeemkoppelingen voor verschillende doeleinden, zoals de data-analyse, de e-commerce, de marketing en de klantenservice. ITOBlox kan systeemkoppelingen maken voor zowel standaard als maatwerk systemen en beschikt over een netwerk van professionals die kunnen ondersteunen bij complexe vraagstukken.

Ook klaar om je data en systemen aan het werk te zetten? We komen graag met je in contact!

Of je nu de voorkeur hebt voor een online demo of een fysieke afspraak, beiden is mogelijk. Vul het formulier in en we nemen contact met je op om deze te plannen!

Waarom ITOBlox®?

 • Geen aanpassingen aan huidige infrastructuur vereist
 • Bewezen trackrecord in analyses en (robotic) processautomation
 • Je kunt op ons vertrouwen als het gaat om de veiligheid van jouw informatie

© Copyright - ITOBLOX® – People & Technology - All rights reserved - Privacybeleid