Informatiebeveiliging: essentieel voor toekomstbestendige bedrijven

Het waarborgen van informatiebeveiliging vanuit systemen en applicaties en het beschermen van persoonsgegevens staat bij veel organisaties hoog bovenaan de lijst van prioriteiten en actiepunten.

Toch voelen veel organisaties zich nog niet in control. Veranderingen in systemen en processen, maar ook het razendsnelle ontwikkelen van nieuwe dreigingen, met name op het gebied van hacking en phishing, zorgen voor veel stress bij zowel organisaties, als bij hun klanten en leveranciers. Want wanneer kan erop vertrouwd worden dat een bedrijf er alles aan heeft gedaan om de risico’s zo klein mogelijk te maken?

Informatiebeveiliging volgens ISO27001

ISO27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. De norm beschrijft hoe er procesmatig met het beveiligen van informatie kan worden omgegaan. Daarbij gaat het om het beschermen van persoons- en/of bedrijfsgegevens binnen processen, maar ook bescherming tegen hackers en inbraak.

Het doel van ISO27001 is om een Information Security Management System binnen de organisatie te implementeren met de volgende 3 hoofddoelen:

Vertrouwelijkheid
Alleen geautoriseerde personen hebben toegang tot gegevens.

Integriteit
Gegevens zijn nauwkeurig en volledig.

Beschikbaarheid
Gegevens zijn beschikbaar voor geautoriseerde personen wanneer nodig.

De norm bestaat uit twee delen: ISO27001, waarvoor je ook een certificering kunt aanvragen en ISO27002. Dit laatste deel bevat een set  beheersmaatregelen waarmee kunt aantonen aan de norm van ISO27001 te voldoen.

ISO27001 certificaat – gerust uw processen uitvoeren én commercieel voordeel

Het behalen van het ISO 27001 certificaat toont aan dat je waarde hecht aan privacy en zorgvuldig omgaat met persoonlijke en bedrijfsgegevens. Hiermee toon je actieve betrokkenheid bij informatiebeveiliging en kunnen bedrijfsprocessen zorgeloos worden uitgevoerd. Ook draagt het bij  aan het bedrijfsimago en kan het hierdoor ook commercieel interessant zijn.

Tijdens een cyclus van drie jaar blijft het ISO 27001-certificaat van kracht, wat geldig is na het behalen ervan. Na deze periode kun je een hercertificering aanvragen bij een geaccrediteerde instelling, die jaarlijks een audit uitvoert om te controleren of alles nog steeds voldoet aan de norm.

ITOBlox en informatiebeveiliging

In het kader “zeg wat je doet en doe wat je zegt”, is ITOBlox sinds 2019 ISO27001 gecertificeerd. ITOBlox past privacy by design toe. Vertrouwen is een belangrijke pijler voor een goede dienstverlening. Dit betekent dat wij processen inrichten op een manier waarbij de bescherming van privacy onderdeel is van het operationele proces. We willen absoluut voorkomen dat persoonlijke gegevens zomaar op straat terecht komen of gebruikt worden voor andere doelen dan onze primaire dienstverlening.

Een vliegende start naar het certificeringsproces met ITOBlox

Met de Blox van ITOBlox zorgen wij ervoor dat jij binnen een jaar het certificeringsproces kunt doorlopen en aan jouw stakeholders kunt laten zien dat je voldoet aan de huidige norm van informatiebeveiliging. Het wordt een integraal onderdeel van jouw bedrijfsvoering.

Wij leveren op een gebruiksvriendelijke manier begrijpelijke informatie en templates via ons online platform. Hierdoor hoef je alleen bedrijfsspecifieke informatie te bespreken en kun je deze op jouw eigen gewenste momenten implementeren, wat de impact op jouw organisatie vermindert.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe jij ISO27001 kan implementeren in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via +31(0)33 285 37 21 of info@itoblox.nl.

Ook klaar om je data en systemen aan het werk te zetten? We komen graag met je in contact!

Of je nu de voorkeur hebt voor een online demo of een fysieke afspraak, beiden is mogelijk. Vul het formulier in en we nemen contact met je op om deze te plannen!

Waarom ITOBlox®?

  • Geen aanpassingen aan huidige infrastructuur vereist
  • Bewezen trackrecord in analyses en (robotic) processautomation
  • Je kunt op ons vertrouwen als het gaat om de veiligheid van jouw informatie

© Copyright - ITOBLOX® – People & Technology - All rights reserved - Privacybeleid