e-Learning en Skills – Doorlopende ontwikkeling op de werkvloer

Steeds meer mensen hebben moeite met het bijhouden van de snelheid van veranderingen en informatie. Teams merken dat het delen en borgen van kennis binnen de organisatie steeds uitdagender wordt. Het kost meer tijd om nieuwe collega’s op te leiden, dan dat kennisdragers vrij kunnen maken naast hun dagelijkse werkzaamheden. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een overvloed aan systemen, data en uitzonderingen op regels. Het trainen van teams is dus geen eenvoudige taak, maar is het inzetten van e-Learning alleen voldoende om dit te beheersen?

Effectief trainen met e-Learning

e-Learning is bij vele bedrijven niet meer weg te denken. Maar wat houdt e-Learning precies in? Over het algemeen omvat e-learning alle leervormen die gebruikmaken van een computernetwerk voor distributie.

Volgens de Amerikaanse psycholoog David Kolb, die een model voor een effectief leerproces ontwikkelde, leren mensen op vier verschillende manieren.

 • Door te doen of te ervaren (doeners)
 • Door waar te nemen en te overdenken (dromers)
 • Door analyse en denken (denkers)
 • Door actief te experimenteren (beslissers)

Hoewel iedereen zijn of haar eigen voorkeur heeft voor hoe ze leren, is het belangrijk om bij de ontwikkeling van de training rekening te houden alle genoemde manieren, zodat het leerproces effectiever wordt.

Door visuele en tekstuele content af te wisselen en door een combinatie aan te bieden van studie en opdrachten, kan het team de training in verschillende contexten zien en opnemen.
Deze aanpak is zeer geschikt voor e-Learning. Hierbij kun je denken aan een combinatie van het kijken van video’s, bekijken van grafische documenten en het uitvoeren van online opdrachten en quizzen.

Maar deze online training kan ook worden afgewisseld met face to face training. Deze combinatie brengt het materiaal voor veel mensen echt tot leven. Teams kunnen het online geleerde materiaal meteen in de praktijk brengen door samen opdrachten uit te voeren.

Voordelen van een goede e-Learning:

Door middel van training, validatie en het behalen van certificaten via e-learning, kun je als team meteen gebruik maken van verschillende voordelen. Wij zetten de top 5 voor je hieronder op een rij:

 1. Een team kan met zelfvertrouwen werken aan de doelstellingen van de organisatie door in hun eigen tempo te leren zich te ontwikkelen
 2. Minder vertraging en fouten in uitvoering, omdat er altijd uitleg beschikbaar is voor het uitvoeren van handelingen, zelfs (of ook) na de training.
 3. Bewezen snellere inwerkperiode voor nieuwe collega’s dankzij een onderbouwd Fit for duty programma
 4. Optimalisatie van projecten, zodra er meer inzicht in huidige werkwijzen is
 5. Snel de meest actuele kennis integreren in de materialen, waardoor de kwaliteit hoog blijft en maatwerk mogelijk is.

ITOBlox kijkt met een frisse blik naar mensen en processen

We maken instructies voor jou en je team op basis van de Key Performance Indicatoren en de behoefte aan data. Deze instructies leggen uit hoe je bepaalde handelingen kunt uitvoeren. Ze focussen voornamelijk op het praktisch uitvoeren van taken, zodat mensen snel kunnen overschakelen naar een on the job training.

Iedereen krijgt automatisch een op maat gemaakte e-learning aangeboden op basis van monitoring. Dit sluit perfect aan op de dagelijkse werkzaamheden én op de persoonlijke ontwikkelplannen van de personen en processen. Hiermee kan iedereen op een eigen tempo ontwikkelen. De betrokkenheid zal stijgen doordat mensen de kans krijgen processen zich volledig eigen te maken.

Dankzij on the job trainingen en begeleiding, zullen mensen ervaringscertificaten krijgen. Op die manier kunnen mensen zichzelf doorlopend blijven ontwikkelen binnen de organisatie.

Naast deze op maat gemaakte e-Learning kan ITOBlox® jou en je team ook ondersteunen door praktijkgerichte business cases te leveren. Deze kunnen worden uitgewerkt tijdens training, inclusief simulaties van live werkomgevingen.

Meer weten?

Meer weten over hoe training en ontwikkeling je team kunnen helpen om de doelstellingen van de organisatie te behalen? Neem dan contact met ons op via +31(0)33 285 37 21 of info@itoblox.nl

Ook klaar om je data en systemen aan het werk te zetten? We komen graag met je in contact!

Of je nu de voorkeur hebt voor een online demo of een fysieke afspraak, beiden is mogelijk. Vul het formulier in en we nemen contact met je op om deze te plannen!

Waarom ITOBlox®?

 • Geen aanpassingen aan huidige infrastructuur vereist
 • Bewezen trackrecord in analyses en (robotic) processautomation
 • Je kunt op ons vertrouwen als het gaat om de veiligheid van jouw informatie

© Copyright - ITOBLOX® – People & Technology - All rights reserved - Privacybeleid