Automatiseren zonder extra kosten

Genoeg van de herhalende taken die een groot deel van je tijd in beslag nemen? Stel je voor dat je niet meer dagelijks, wekelijks, maandelijks, of jaarlijks dezelfde taak hoeft uit te voeren, maar kan automatiseren. Hoeveel tijd zou je dan overhouden voor je kernactiviteiten als deze taken automatisch zouden verlopen?

In het moderne bedrijfsleven zijn efficiëntie en optimalisatie belangrijk, vooral op afdelingen als Sales, Customer Service, Operations en Finance.

Wist je dat er binnen Microsoft diverse handige tools zijn, die je in veel gevallen zonder extra licentiekosten kunt gebruiken? Microsoft tools als Rules, Power Automate, Power BI en Data Flow helpen jou om je workflow te automatiseren, optimaliseren en transformeren zonder nieuwe applicaties en grote financiële lasten. Deze blog bekijkt specifiek wat Power Automate kan betekenen voor jouw organisatie.

Procesautomatisering biedt niet alleen structuur en tijdwinst, maar het verbetert ook de kwaliteit van processen, vermindert de kans op fouten en neemt je medewerkers repetitieve taken uit handen. Met geautomatiseerde processen hoef je je geen zorgen meer te maken over het overslaan van stappen of het vergeten van taken. Het automatiseren van bedrijfsprocessen is belangrijk voor de toekomst van elk bedrijf, van groot tot klein.

Wist je dat automatiseren vaak mogelijk is zonder extra kosten?

De verborgen schat van Microsoft: Power Automate. Deze tool helpt je bij het afhandelen van repetitieve taken, vereenvoudigt processen en verhoogt je productiviteit. Het is standaard beschikbaar in de meeste Office 365-licenties, waardoor je toegang hebt tot deze krachtige automatiseringstool zonder extra kosten.

Waarom processen automatiseren?

Organisaties streven naar efficiëntie en het minimaliseren van de tijd besteed aan terugkerende handmatige taken. Automatisering biedt niet alleen tijdsbesparing, maar vermindert ook de kans op fouten. Door automatische processen in te richten, verbeter je de kwaliteit van dienstverlening en kun je gemakkelijker voldoen aan kwaliteitsnormen zoals ISO 27001. Werkstromen automatiseren betekent meer controle over processen en verbeterde operationele efficiëntie.

Waarom Power Automate?

Microsoft Power Automate biedt een effectieve oplossing voor het automatiseren van werkstromen, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen en een vermindering van menselijke fouten. Door repetitieve taken te elimineren, kunnen werknemers hun tijd besteden aan werkzaamheden die echt van belang zijn voor de organisatie.

Ontdek de voordelen van Power Automate:

Automatiseer bedrijfsprocessen:
 • Verhoog efficiëntie en bespaar kosten door automatisering.
  Als je nog handmatig gegevens overzet van een webpagina naar een Excel-sheet, dan kun je dit proces automatiseren. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd maar verminder je de kans op fouten.
 • Laat technologie werken voor jouw bedrijf.
  Gebruik Power Automate om herinneringen en notificaties automatisch te verzenden. Stel in dat wanneer een specifieke gebeurtenis plaatsvindt, zoals het bereiken van een mijlpaal, automatisch een herinneringsmail naar het team wordt gestuurd.
Tijds- en kostenbesparing:
 • Bespaar kostbare tijd en middelen door automatisering in te zetten.
  Niet meer elke maand handmatig een rapport generen. Door deze taak te automatiseren kun je ervoor zorgen dat de rapporten op tijd worden gemaakt, zonder handmatige tussenkomst.
 • Werk slimmer en creatiever met geoptimaliseerde processen.
  Gebruik Power Automate om goedkeuringen met één druk op de knop te automatiseren. In plaats van te wachten op handmatige goedkeuringen, kunnen teamleden snel en efficiënt actie ondernemen.
Integratie met bestaande apps:
 • Power Automate integreert naadloos met Microsoft-oplossingen zoals Office 365, Dynamics, en Azure.
  Als je regelmatig samenwerkt in SharePoint en Teams, kun je met Power Automate automatische workflows maken die deze apps verbinden. Denk aan het automatisch synchroniseren van bestanden tussen SharePoint en Teams.
 • Laat verschillende apps samenwerken voor een soepele bedrijfsvoering.
  Integreer Power Automate met externe apps en cloud services. Als je gebruikmaakt van externe tools voor specifieke taken, kun je Power Automate gebruiken om een naadloze samenwerking te creëren tussen verschillende applicaties.

Meet PV

Ik help je graag met jouw uitdagingen!

Wat houdt jou bezig? Waar loop je tegenaan? Waar wil je naartoe? Ik ben Peter en dit zijn vragen die ik graag met je bespreek in een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Plan nu eenvoudig een afspraak met mij in!

Wat kun je automatiseren?

Power Automate stelt je in staat om eenvoudig geautomatiseerde werkstromen te creëren die je bestaande applicaties, services en software met elkaar verbinden.

Hier zijn enkele voorbeelden van taken die je moeiteloos kunt automatiseren:

Synchroniseren van bestanden:
 • Houd bestanden up-to-date en verminder handmatige tussenkomst.
  Automatiseer het proces waarbij bestanden die zijn toegevoegd of gewijzigd in een specifieke map automatisch worden gesynchroniseerd met een andere map. Dit kan handig zijn voor teams die bestanden delen en up-to-date willen blijven.
Verzamelen van gegevens:
 • Automatiseer het proces van gegevensverzameling voor rapportages.
  Stel een workflow in die automatisch gegevens verzamelt uit verschillende bronnen, zoals enquêtes, formulieren of databases. Deze gegevens kunnen vervolgens worden samengevoegd en gebruikt voor rapportages zonder handmatige inspanning.
Herinneringen en notificaties:
 • Stel automatische herinneringen in voor belangrijke taken en deadlines.
  Creëer een workflow die automatisch herinneringsmeldingen verstuurt naar teamleden voor aanstaande deadlines of belangrijke taken. Dit helpt bij het verminderen van vergeten taken en zorgt voor een tijdige afhandeling.
Goedkeuren van aanvragen:
 • Vereenvoudig het goedkeuringsproces met één druk op de knop.
  Automatiseer het goedkeuringsproces voor bijvoorbeeld verlofaanvragen. Wanneer een medewerker een verlofaanvraag indient (die voldoet aan de gestelde voorwaarden), kan Power Automate automatisch goedkeuringsverzoeken verzenden naar de relevante personen en de besluiten vastleggen.
Periodieke kwaliteitscontroles:
 • Automatiseer kwaliteitscontroles voor consistente prestaties.
  Stel een workflow in die regelmatig kwaliteitscontroles uitvoert op specifieke datasets. Als de gegevens niet aan bepaalde normen voldoen, kan het systeem automatisch waarschuwingen genereren, zodat actie kan worden ondernomen om de kwaliteit te verbeteren.

Waarom kiezen voor Power Automate?

Als je al werkt met andere Microsoft 365-applicaties, is Power Automate de ideale keuze voor het inrichten van werkstromen of je nu een klein bedrijf bent of een grote onderneming. De vertrouwde interface en intuïtieve werking maken het gemakkelijk om Power Automate te implementeren binnen je processen. Waarom betalen voor afzonderlijke softwareoplossingen wanneer je met Power Automate een alles-in-één automatiseringsoplossing binnen handbereik hebt?

Wanneer start jij met automatiseren?

Hulp nodig bij het automatiseren van je processen? Neem dan contact met ons op via +31(0)33 285 37 21, info@itoblox.nl of vul ons contactformulier in. Onze Power Automate Consultant helpt je graag om je workflows te ontwerpen, implementeren, monitoren, optimaliseren en verbeteren.

Ook klaar om je data en systemen aan het werk te zetten? We komen graag met je in contact!

Of je nu de voorkeur hebt voor een online demo of een fysieke afspraak, beiden is mogelijk. Vul het formulier in en we nemen contact met je op om deze te plannen!

Waarom ITOBlox®?

 • Geen aanpassingen aan huidige infrastructuur vereist
 • Bewezen trackrecord in analyses en (robotic) processautomation
 • Je kunt op ons vertrouwen als het gaat om de veiligheid van jouw informatie

© Copyright - ITOBLOX® – People & Technology - All rights reserved - Privacybeleid