Power Automate

Zet je data aan het werk met Power Automate!

Een krachtige tool voor je bedrijf

Ontdek hoe Power Automate jouw bedrijfsprocessen kan automatiseren en optimaliseren, en welke voordelen het biedt voor het MKB.

Wat is Power Automate?

Power Automate is een cloudgebaseerde service van Microsoft die je in staat stelt om workflows te creëren en te beheren tussen verschillende applicaties en diensten. Met Power Automate kun je taken eenvoudig automatiseren, zoals het versturen van e-mails en het genereren van rapporten. Ook helpt het bij het synchroniseren van gegevens en het goedkeuren van documenten, waardoor je veel tijd en moeite bespaart.

Verder heeft Power Automate een eenvoudige grafische interface. Je kunt workflows ontwerpen door triggers en acties te kiezen uit een uitgebreide bibliotheek van connectoren. Daarnaast kun je gebruik maken van kant-en-klare sjablonen of je eigen aangepaste logica toevoegen met behulp van Microsoft Power Apps of Azure Logic Apps.

Power Automate is een onderdeel van het Microsoft Power Platform. Een verzameling van tools die je in staat stellen om applicaties, gegevens en analyses te bouwen en te gebruiken voor jouw bedrijf. Het Power Platform bestaat uit Power Apps, Power Automate, Power BI en Power Virtual Agents. Met deze tools kun je jouw bedrijfsprocessen digitaliseren, automatiseren en verbeteren, zonder dat je veel code hoeft te schrijven of IT-expertise nodig hebt.

Hoe kan Power Automate je helpen?

Power Automate kan het MKB helpen om bedrijfsprocessen te automatiseren en te optimaliseren, waardoor je efficiënter, productiever en concurrerender kunt worden. Met Power Automate kun je:

 • Jouw dagelijkse taken stroomlijnen en fouten verminderen. Je kunt bijvoorbeeld automatisch e-mails versturen naar klanten of leveranciers, facturen genereren en verzenden, bestellingen verwerken en volgen, meldingen ontvangen en verzenden, en nog veel meer. Hierdoor kun je je focussen op de taken die meer waarde toevoegen aan jouw bedrijf en je klanten beter bedienen.
 • Jouw teamwerk verbeteren en samenwerking bevorderen. Denk aan workflows creëren die de communicatie en coördinatie tussen jouw medewerkers vergemakkelijken, documenten delen en goedkeuren, feedback verzamelen en analyseren, taken toewijzen en beheren, en nog veel meer. Zo kun je jouw team beter motiveren, informeren en ondersteunen, en de kwaliteit en snelheid van jouw werk verhogen.
 • Jouw gegevens integreren en analyseren. Je kunt bijvoorbeeld workflows creëren die gegevens uit verschillende bronnen synchroniseren en consolideren, zoals Excel, SharePoint, Outlook, Dynamics 365, Salesforce, en nog veel meer. Je kunt ook dashboards en rapporten maken die je inzicht geven in jouw bedrijfsprestaties en trends.  Op deze manier kun je jouw besluitvorming verbeteren, kansen identificeren en risico’s verminderen.

Meet PV

Ik help je graag met jouw uitdagingen!

Wat houdt jou bezig? Waar loop je tegenaan? Waar wil je naartoe? Ik ben Peter en dit zijn vragen die ik graag met je bespreek in een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Plan nu eenvoudig een afspraak met mij in!

Wat zijn de voordelen van Power Automate?

Power Automate biedt vele voordelen voor het MKB, zoals:

 • Kostenbesparing en verhoogde efficiëntie: Door taken te automatiseren die anders handmatig of met kostbare software zouden moeten worden uitgevoerd, kun je operationele kosten verlagen en de ROI verbeteren. Met Power Automate profiteer je ook van de schaalvoordelen en betrouwbaarheid van de cloud. Dit zorgt voor minder investeringen in infrastructuur en onderhoud.
 • Tijdswinst en concurrentievoordeel: Door taken sneller en efficiënter uit te voeren, blijft er meer tijd over voor kernactiviteiten en innovatie. Hierdoor vergroot je je concurrentievoordeel en benut je jouw groeipotentieel. Met Power Automate kun je workflows eenvoudig aanpassen en verbeteren. Hierdoor kun je snel reageren op veranderingen in de markt of de behoeften van klanten.
 • Verbeterde kwaliteit en klanttevredenheid: Power Automate helpt bij het verminderen van fouten en inconsistenties, waardoor de kwaliteit en betrouwbaarheid van jouw diensten en producten toenemen. Door workflows te monitoren en te evalueren, kun je de prestaties en resultaten van jouw bedrijf meten en verbeteren. Dit leidt tot een hogere klanttevredenheid en loyaliteit.
 • Verbeterde klantenservice en relatiebeheer: Door snellere en nauwkeurigere reacties te bieden en gepersonaliseerde aanbiedingen en proactieve ondersteuning te leveren, kun je de relatie met jouw klanten versterken en hun behoeften beter begrijpen. Hierdoor kun je de waarde voor je klanten verhogen en jouw positie op de markt versterken.
 • Flexibiliteit en schaalbaarheid: Power Automate maakt het eenvoudig om workflows aan te passen en uit te breiden naarmate jouw bedrijf groeit en verandert. Met de mogelijkheid om nieuwe connectoren, functies en logica toe te voegen of te wijzigen, kun je jouw workflows afstemmen op jouw specifieke behoeften en doelen, en profiteren van de nieuwste technologieën en innovaties.

Hoe kun je het gebruiken?

Power Automate is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke tool die je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden en scenario’s. Je kunt beginnen met het verkennen van de mogelijkheden van Power Automate door de volgende stappen te volgen:

 • Ga eerst naar de Power Automate website en meld je aan met jouw Microsoft-account of maak een gratis account aan.

  Bekijk daarna de beschikbare sjablonen en connectoren en kies degene die het beste aansluiten bij jouw behoeften en doelen. Je kunt bijvoorbeeld workflows vinden voor marketing, verkoop, financiën, HR, IT, en nog veel meer. Je kunt ook zoeken naar workflows op basis van de applicaties of diensten die je gebruikt, zoals Outlook, SharePoint, OneDrive, Teams, en nog veel meer.

 • Bewerk en test de workflows die je hebt gekozen of maak je eigen workflows vanaf nul.

  Je kunt de workflows eenvoudig aanpassen door de triggers, acties, voorwaarden, variabelen, en andere elementen te wijzigen of toe te voegen. Je kunt ook je eigen aangepaste logica toevoegen met behulp van Power Apps of Azure Logic Apps, als je meer geavanceerde of specifieke functionaliteit nodig hebt. Je kunt de workflows testen door ze handmatig of automatisch uit te voeren, en de resultaten en fouten te bekijken.

 • Implementeer en monitor vervolgens je workflows en evalueer de resultaten en feedback.

  Je kunt de workflows activeren en deactiveren, delen met andere gebruikers of teams, en de geschiedenis en de status van de workflows bekijken. Je kunt ook de resultaten en feedback van je workflows analyseren met behulp van Power BI. Hiermee kun je dashboards en rapporten maken die je inzicht geven in de effectiviteit en de impact van je workflows.

 • Als laatste optimaliseer en verbeter je workflows indien nodig.

  Je kunt je workflows regelmatig controleren en bijwerken, om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan je verwachtingen en doelen. Je kunt ook nieuwe workflows creëren of bestaande workflows combineren of uitbreiden, om nieuwe of complexere scenario’s aan te pakken.

 • Blijf op de hoogte en ontdek nieuwe mogelijkheden en verbeteringen.

  In de Power Automate-community blijf je op de van de nieuwste ontwikkelingen en updates van Power Automate en kun je profiteren van de feedback en tips van andere gebruikers.

Zoals je kunt zien, biedt Power Automate een krachtig en flexibel platform om je workflows te automatiseren en te verbeteren.

Meer weten?

Wil je meer weten over Power Automate of heb je nog vragen of hulp nodig om het meeste uit Power Automate te halen? Neem dan contact met ons op via +31(0)33 285 37 21, info@itoblox.nl of vul onderstaande contactformulier. Onze Power Automate Consultant helpt je graag om je workflows te ontwerpen, implementeren, monitoren, optimaliseren en verbeteren.

Ook klaar om je data en systemen aan het werk te zetten? We komen graag met je in contact!

Of je nu de voorkeur hebt voor een online demo of een fysieke afspraak, beiden is mogelijk. Vul het formulier in en we nemen contact met je op om deze te plannen!

Waarom ITOBlox®?

 • Geen aanpassingen aan huidige infrastructuur vereist
 • Bewezen trackrecord in analyses en (robotic) processautomation
 • Je kunt op ons vertrouwen als het gaat om de veiligheid van jouw informatie

© Copyright - ITOBLOX® – People & Technology - All rights reserved - Privacybeleid